Monday, June 6, 2011

X-Men: First Class

BEST!


Itu ungkapan yang amat sesuai sekali ditujukan kepada filem terbaru X-Men yang bertajuk X-Men: First Class. First class bukanlah bermaksud terlalu hebat, tetapi ia merupakan kelas pertama yang diajar oleh Prof X and Magneto kepada mutan-mutan muda yang ingin memperbaiki dan memperkembangkan kuasa mereka. Dalam filem ini, segala persoalan terungkai. Bagaimana Magneto jadi jahat, bagaimana Prof X jadi lumpuh dan sebagainya. Walaubagaimanapun, I tak puas hati sebab watak X-Men sangatlah sedikit;

Prof X - telepath
Magneto - controls metals like magnet
Havok - blasts energy wave from body
Angel - can fly by using bug-like wings and spits acid
Beast - super intelligence and strength
Azazel - teleports
Mystique - shapeshifter
Banshee - produces sonar from mouth
Emma Frost - crystal-like body structure and telepath
Riptide - produce whirlpool and controls water
I tengok movie ni dengan besties I yang akan I tinggalkan selama setahun. Sedih tau, tak dapat jumpa diorg lagi pasni. Lepas setahun baru boleh jumpa. Walaupun Badd mengalami kesulitan, dia tetap gagah untuk hang out dengan kitorang. Terharu sangat! Pastu Emie pulak datang lambat, tapi sempat catch-up makan kat Pizza Hut dengan kitorang. Yang paling sedih, Wawa tak jadi join tgk X-Men atas halangan ibu bapa. Huhu, takpe, janji dapat jumpa korang walaupun sekejap.


Memang hari tu keluar untuk tengok wayang je, so tak shopping pape pun. But thanks to Wawa for the teddy, hot wheel and kek batik! =)


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Countries Visited