Sunday, January 6, 2008

Cutiku Sudah Berakhir

Hmm.. Nampaknya cuti aku tinggal lagi sehari je. Pagi td aku sudah pun mendaftarkan diri di kolej cemara untuk menghantar barang2 aku yg amat byk. Sesudah dftr, aku amat terkejut kerana mendapat bilik lain. Dari 8208 ke 8308. Dan yg paling x bestnye, housemate aku pun lain. Yang aku tau, nobita dgn chris. Oh my God! Apa aku nk buat dgn diorg ni? Aku nk bilik same ngn Badd macam dulu. Senang sikit nk melahar, bergosip ngn tgk DVD same2.. Lagipun bilik lama tu depan bilik Azery ngn Helmy. Lg bertambah best la kalo melahar dgn diorg. Menurut Apal, permohonan Jiji utk menukar bilik tidak dilayan sama sekali. So, aku dgn Badd berpakat utk duduk di bilik yg sama secara suka hati. Pihak kolej memang sengaja memisahkan kami.

Tapi, kenapa aku? Kenapa? Kenapa? (tiru ayat Mary.. hehe..). Aku amat berharap dpt duduk bersama2 rakan baikku sem ni kerana sem ini merupakan sem terakhir aku akan bersama kawan2 best aku terutama sekali Badd. Aku dan Badd akan menghala ke laluan yg berbeza selepas tamat A-Level nnt.. Badd akan ke India utk ijazah perubatan manakala aku akan tetap di Malaysia utk ijazah farmasiku. Itupun jika lulus interview utk masuk IMU. Aku berdoa agar segalanya berjalan lancar dalam sem ni. Aku pasti akan merindui kawan2ku di kemudian hari. Aku ingin menghabiskan sisa2 pelajaranku bersama kwn2 rapatku dan bukannya dgn org yg aku x kenal, org yg aku x rapat, org yg aku berasa x selesa bila bersama mereka.

Aku amat berharap agar Badd dpt dftr di bilik lama esok. Nnt bolehlah aku pindah terus ke bilik lama. Huhu.. Tp memang ade sesetengah pelajar dipindahkan ke bilik lain. Tapi, kenapa perlu tuka housemate aku sekali? Kn lebih mudah jika dpt housemate yg sama? X payah susah2 buat list nama baru. Pihak kolej memang sengaja.. Sengaja memisahkan keindahan kami.. Sengaja memisahkan perlakuan kami.. Mmg.. Mmg.. Mmg sengaja,,

Sudah! Lupakan hal kolej yg buruk itu. Dah bape tahun terbina, baru nk ganti bumbung.. huh, apa klas.. Kemudahan pun x seberapa.. Internat lembab.. Main internet kt KLIA lg laju r.. Free lagi tu.. huh!

Berbalik kepada musim cuti aku, kali ini aku berjaya mempelajari menggunakan adobe photoshop. Ni semua pengaruh Mary yg amat suka mengedit gmbr2 die. Katenye, die cemburu dgn kebolehan seseorang menggunakan komputer. Mary telah bertukar dari buta komputer kpd celik komputer. Kadang2, terpaksa meminta bantuan dia mengedit blog aku. Eh, asyik bercakap pasal Mary je.. Tuka org lain lak.. Hmm.. Pasal Wawa lak.. Aku telah berbalas SMS dgn Wawa semasa musim cuti ini. Cadang nk keluar tgk wyg same2.. Tp, oleh kerana duit scholar aku belum dibagi oleh daddy (JPA), aku terpaksa melupakan hasrat untuk keluar. Menurut Senah, duit biasiswa naik beberapa ratus. Bagus la begitu.

Aku juga seperti Mary, telah mengedit beberapa gmbr utk dijadikan kenangan. Seperti gmbar aku, Elia dgn bdk2 klas 7M8 telah aku edit menjadi ala2 Harry Potter. Aku byk menjadikan wallpaper & poster Harry Potter sebagai panduan. Gmbr aku dgn bdk2 7M4 juga kuilhamkan drpd poster Harry Potter. Apa boleh buat, aku mmg suka cerita Harry Potter, Gmbr aku bersama2 bdk kelas aku aku edit lmbt sedikit sbb kuantiti pelajar amat ramai iaitu 20 org. So, untuk crop gmbr 20 org akan mengambil masa yg lama. Tp siap juga gmbr tersebut aku buat. Beberapa rakan aku telah memuji kecantikan hasil kerja. Aku amat bangga dgn pencapaian aku walaupun aku belajar photoshop secara sendiri. Hebat juga hasil kerja aku (masuk bakul, angkat sendiri.. hehe..). Tp even apal yg dh 3 sem guna photoshop memuji aku.. (hish, x habis2 puji diri sendiri). Tp, aku suka akan pujian. Pujian yg memberangsangkan.

Aku mmg suka tulis blog panjang kerana semasa menaip, byk idea dtg mencurah2 bagai coklat mencurah2 ke ladang gandum dan puff! jadilah kokokrunch.. hehehe.. Idea yg dtg membuatkan ku menulis seperti sedang menduduki peperiksaan kertas 2 bahasa Melayu dalam SPM. hehe..

Aku masih berasa tidak puas hati atas kejadian yg menimpa aku hari ini... Geram2.. Kenapa tukarkan bilik aku? kenapa!!!! Arghhh!!! X bes!! Macam mana nk belajar dgn tenang kalau berhadapan dgn stranger setiap hari.. Hanya Tuhan sahaja yg tahu perasaan aku ketika ini. Peristiwa ini membuatkan aku malas utk pulang ke kolej walaupun sebelum ini aku berkobar nk berjumpa Badd, Azery dgn Helmy.. Huhu..

Nmpknya, kenalah start belajar balik. Minggu pertama mesti bincang kertas soalan exam. Ntah ape result yg aku dapat nanti. Mintak2 dpt yg bagus2..

Gmbr2 yg telah aku edit telah aku letakkan di page friendster aku dan juga di blog ni... hehe =)


2 comments:

athirahnadia said...

kesian sungguh aku dgr cite ko nie...
nasib baik aku dpt bilik yg same ngn housemate2 yg sama gak..hehe..jgn jelez...

kuat btl pngaruh aku psl photoshop tu kan??haha...

neway,selamat kembali ke intec...sdh btl cuti dah hbs...=(

Iwa said...

bilik aku dh tuka balik.. dpt bilik lame balik.. org ofos tu salah kasi kunci.. nyausahkan aku je. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Countries Visited