Thursday, September 4, 2014

K-Street Korean Street Food @Sunway Pyramid

Annyeong haseyo~

Tetiba feeling K-pop pulak kan. Ok la, hari tu jalan2 kat Sunway Pyramid dengan kawan2 sementara menunggu flight je Johor Bahru. Ada masa dalam 3-4 jam lagi untuk lepak2, so kitorang pergi pyramid jela. Lagipun tak jauh dengan Subang Airport.

Oleh sebab tak target untuk shopping, maka kitorang pun pergi jalan2 cari makan je. Lalu Asian Avenue dekat dengan ice rink tu, lalu ternampak restoran makanan Korea. Apa lagi, singgah la kan tanpa fikir 2 kali. Mula2 makan takoyaki kat kedai sebelah, then baru makan korean food.

K-Street Korean Street Food nama kedainya. Rasanya ni cawangan Street Cafe kat SS15 tu, sebab buku menu dia exactly sama. Oleh sebab datang bukan untuk melantak, just untuk tea time je, maka ini sahajalah yang kami sempat cuba.

2% peach juice & green sour plum drink. Sedap!

Tteobokki

Rice cakes in sweet and spicy gravy served with fried boneless chicken. Highly recommended!

Kimbap

Rice wrapped in seaweed with egg and vegie filling. Glaze with soy sauce. Enak!

Hari tu dah ada entry pasal Street Cafe kat Subang tu, so kalau nak tengok menu lain boleh la visit entri itu.

Happy eating~

5 comments:

Miss said...

Tteobokki tuh menusuk kalbu~~~ *nanges* T^T rindu kat koya

Hazwan Samian said...

@Miss

Yesss sangat menusuk2.. i wish the portion is bigger.. >.<

Nurul Ain Zulkarnaind said...

wah menariks.. jom p lagi :)

Hazwan Samian said...

@ain

rajin tau singgah blog iwa.. hehe.. nnt kte ajak emie skali tau..

Nurul Ain Zulkarnaind said...

haruss lah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Countries Visited